uKit
FAQ – Magazin

Puteți oferi clienților dvs. oportunitatea de a achiziționa produse și servicii din magazinul online dvs. uKit, cu o reducere suplimentară sau chiar transport gratuit. Pentru a face acest lucru, utilizați opțiunea Cod Promo.

Accesați modul Constructor al site-ului și apoi dați click pe Setări magazin.

Accesați secțiunea Coduri promoționale și dați click pe Creare cod promoțional

 

Puteți crea două tipuri de coduri promo:

 • Procent din preț — un discount bazat pe procentajul specifica;
 • Livrare gratuită — un discount pentru metoda de livrare selectată.

Click pe tipul de cod promo dorit. Introduceți numele (poate fi o combinație de litere latine și cifre) și reducerea între 1 și 99%. Click pe Creare cod promoțional.

Notă:
După crearea codului promoțional, publicați site-ul pentru ca toate modificările să fie aplicate.

Puteți găsi toate codurile promoționale în Setări Magazin online, în secțiunea Coduri promoționale.

Aici puteți crea un nou cod promoțional, dar și să modificați sau să ștergeți unul existent.

Notă:
În setările Magazinului online, în secțiunea Coduri promoționale, puteți specifica textul de succes sau eroare pentru codul promoțional.

Puteți crea o prezentare de produs prin 2 modalități:

1. Cu ajutorul widget-ului Card 

În Constructor, identificați widget-ul Card sub tab-ul Conținut și trageți-l pe website.

Fiecare card afișează un anumit produs din magazin și puteți adăuga un număr nelimitat de card-uri pe oricare pagină a website-ului. Un clicl pe card va deschide setările acestuia care vă permit să:

 1. Selectați un design pentru card 
 2. Stabiliți modul de afișare a elementelor widget-ului
 3. Schimbați aria de click a widget-ului

Puteți atașa un link cardului, care vă va duce la descrierea detaliată a produsului sau către o pereastră tip pop-up. Pentru ca utilizatorii să poată da click pe card, treceți cursorul peste butonul cardului și dați click pe Adaugă un link, apoi configurați acest aspect în fereastra cu setări:

Notă:
Numele produsului va fi atribuit ferestrei tip pop-up și transmis împreună cu formularul de comandă, așadar veți putea utiliza același formular pentru toate produsele și, în același timp, veți ști prin ce card a fost transmisă comanda.

2. Cu ajutorul widget-ului Lista de prețuri

În cadrul Constructorului, veți găsi widget-ul Lista de prețuri sub tab-ul Conținut - trageți-l în locul dorit de pe website.

Click pe widget și modificați design-ul acestuia la Vertical în panoul din partea stângă. Tot aici, veți putea afișa/ascunde anumite elemente ale widget-ului:

Puteți configura butonul din lista de prețuri astfel încât să se poată da click pe acesta și să vă redirecționeze către o altă pagină sau să deschidă o fereastră tip pop-up. Configurați link-ul în același mod ca pentru widget-ul Card:

Ecwid este o platformă online care vă poate ajuta să vă creați un magazin online și să-l integrați cu website-ul existent sau pe o pagină din media socială. Puteți adăuga un magazin Ecwid pe website-ul dvs. uKit urmând doar câțiva pași simpli:
1. Trageți widget-ul Ecwid pe website-ul dvs.

2. Click pe acesta pentru a-i deschide setările în panoul din partea stângă. Creați un cont cu Ecwid sau conectați unul deja existent.

3. Click pe Configurare în Ecwid:

4. Autentificați-vă în cadrul Ecwid și configurați-vă magazinul online. Aflați mai multe despre opțiunile Ecwid dând click pe acest link.

Pentru a activa magazinul online, amplasați widget-ul Produs pe website.

În setările widget-ului Produs, puteți:

 • adăuga o imagine a produsului
 • indica prețul
 • adăuga o descriere a produsului
 • configura colectarea de statistici, la fel ca în cazul widget-ului Card 

Notă:
Puteți adăuga un număr nelimitat de produse în magazinul online.

Pentru a accesa setările magazinului, click pe pictograma "coș de cumpărături" din stânga sus a ecranului:

Va deschide următoarele tab-uri:

 • Catalog produse: Lista completă cu produse pe care le-ați adăugat pe site. În tab, puteți accesa direct pagina de produs, duplica sau șterge produsele
 • Setări: Selectați moneda și unitatea de măsură care vor fi utilizate în cadrul magazinului, stabiliți ce acțiuni vor fi implementate la adăugarea unui produs în coșul de cumpărături. Puteți, de asemenea, activa modulul Ecommerce (Google Analytics) pentru a colecta și analiza informații despre produsele și serviciile dvs.
 • Formular de comandă: Personalizați formularul de comandă prin adăugarea unui mesaj pentru cumpărători și configurarea câmpurilor
 • Livrare: Stabiliți și modificați metodele și costul de livrare
 • Plată: Conectați și configurați metodele de plată
 • Pagini: Configurați design-ul paginii și mesajul afișat după trimiterea comenzii
 • Coduri promoționale: Creați coduri promo noi, editați sau ștergeți unele existente. Aflați mai multe detalii despre codurile promo în acest articol: Cum pot să creez un cod promoțional?

Pentru a personaliza design-ul coșului de cumpărături, dați click pe acesta.

Puteți schimba următoarele setări prin panoul din partea stângă:

 • alege culoarea de fundal a coșului
 • alege culoarea pictogramei
 • arată/ascunde umbra pe coș
 • alege pe ce pagini va fi vizibil coșul de cumpărături
 • modifică legenda coșului
 • activează obiectivele pe Google Analytics

Demo

Notă:
Prin adăugarea widget-ului Produs pe website, începeți o perioadă de probă de 14 zile, în care puteți configura și testa toate opțiunile incluse în magazinul online. După ce această perioadă de probă a ajuns la final, lansarea comenzilor prin magazin va fi suspendată. Dacă doriți să continuați activitatea magazinului, va fi necesar să dețineți un abonament eCommerce sau Pro.

Găsiți widget-ul Produs și accesați setările acestuia. În panoul din partea stângă, în secțiunea Opțiuni produs, dați click pe Adaugă opțiune:

Click pe pictograma creion pentru a edita opțiunile produsului. În fereastra care se va deschide, indicați numele opțiunii, stabiliți o valoare și adaos. Puteți adăuga până la 3 opțiuni cu un număr nelimitat de valori.

Taxa suplimentară poate fi reprezentată de un număr sau un procent. Dacă introduceți o valoare negativă, costul produsului va fi redus. Dacă acel câmp rămâne liber, prețul nu se va modifica.

Pentru a stabili valoarea opțiunii, selectați una din următoarele variante:

 • Adaugă la total — alegeți această opțiune pentru a afișa prețul total, inclusiv taxa suplimentară;
 • Arată taxa suplimentară — alegeți această opțiune pentru a afișa doar taxa suplimentară, fără prețul produsului;
 • Nu arăta taxa suplimentară — alegeți această opțiune pentru a afișa doar valoarea sa.

 

Accesați Setări magazin > Plată, selectați PayPal și dați click pe Conectează:

În fereastra care va apărea, introduceți e-mailul contului PayPal, numele și descrierea metodei de plată și dați click pe Conectează.

Notă:
Dacă nu aveți un cont în cadrul PayPal, puteți să vă creați unul aici.

Wallet One Checkout este un sistem de procesare a plăților care permite peste 100 de metode de plată, inclusiv carduri bancare (VISA și MasterCard), online banking, sms, chioșcuri de plată, depunere de ghișeu și altele.

Notă:
Puteți alege ori cont personal ori de afaceri, în funcție de scopul dvs. Aflați mai multe despre metodele de plată pentru magazinul dvs. și tarifere Wallet One direct pe pagina lor.

Pentru a conecta Wallet One la magazinul dvs., accesați Setări magazin > Plată, identificați Wallet One pe listă și dați click pe Conectează.

Creați un cont sau autentificați-vă, dacă dețineți deja un cont Wallet One. Adăugați un proiect și activați un cont pentru magazinul online urmând pașii de mai jos.
Pentru a conecta un cont Wallet One la magazinului online uKit, veți avea nevoie de:

 1. Store ID
 2. MD5 key
 3. script URL
 
1. Store ID
Poate fi găsit în partea dreaptă sus a profilului Wallet One:
 

2. De unde obțin cheia MD5?
Accesați în cadrul Wallet One: Account Settings > Integration și activați MD5 în dreptul EDS creation method. După aceasta, veți primi cheia mai jos.
 

Copiați cheia și introduceți-o în formularul de integrare Wallet One din uKit.

3. Script URL

Copiați URL script pe care-l puteți vedea pe uKit și introduceți-l în tab-ul Integration a profilului Wallet One. Apoi, salvați modificările.
 

Accesați din nou Panoul Administrativ uKit, completați câmpurile necesare și dați click pe Următorul pas.
 

Introduceți numele și descrierea metodei de plată, apoi dați Connect.
Wallet One este acum conectat cu succes la magazinul dvs. online.