uKit
Setări optimizare imagine în cadrul uKit

Constructorul uKit vă permite optimizarea imaginilor pentru site-uri — vă ajută să măriți viteza de încărcare a site-ului prin înlocuirea imaginilor originale cu unele cu o rezoluție mai mică, reducând nesemnificativ calitatea, astfel încât nimeni să nu-și dea seama de diferență.

În mod standard, toate imaginile sunt optimizate la nivelul de calitate de 85%. Aceasta este valoarea optimă care vă permite să obțineți un echilibru perfect între calitatea imaginii și viteza de încărcare a site-ului. Puteți modifica nivelul calității în Panoul Administrativ -> Setări -> Imagini -> Optimizare.

Puteți seta nivelul calității imaginii după preferintele dvs. și veți vedea un exemplu de cum imaginilor vor fi afișate pe site. Opțiunea pentru dezactivarea completă a optimizării este, de asemenea, disponibilă.

Notă:
Vă recomandăm să păstrați optimizarea imaginii activă — în caz contrar, viteza de încărcare a site-ului poate fi semnificativ redusă.

 

Încărcarea imaginilor la derulare

Sub tab-ul Se încarcă, puteți activa și opțiunea de încărcare lentă a imaginilor (lazy load). Asta înseamnă că toate imaginile de pe pagină se vor încărca în mod gradual, pe măsură ce derulați pagina spre acestea. Prin activarea opțiunii, veți îmbunătăți viteza de încărcare a paginilor cu multiple imaginis.

După activarea opțiunii, puteți stabili distanța activatorului la valoare minimă, medie sau maximă.