uKit
Întrebări și răspunsuri

Google și-a actualizat Termenii de Utilizare a serviciului Maps. Acum, pentru a adăuga o hartă pe website, trebuie să obțineți cheia API și să o adăugați în setările widget-ului Hartă.

Pentru a obține cheia API, accesați Google Maps și dați click pe butonul Get started. O fereastră pop-up va fi afișată - aici veți crea un nou proiect.

Notă:
Vă recomandăm utilizarea domeniului site-ului fără punct ca și nume de proiect, deoarece acesta permite doar litere latine, cifre, spații și cratime. Mai târziu, proiectul va fi listat în cadrul platformei Google Cloud sub acest nume.

După crearea unui proiect, veți fi redirecționat către contul Google Cloud. Click pe Create billing account:

Alegeți țara și bifați că sunteți de acord cu Google Terms of Service:

Apoi, completați adresa de client și datele cardului bancar. Aceste informații sunt solicitate de Google pentru a confirma contul. Pentru a verifica acest card, Google va retrage $1 din contul dvs. și va returna suma în maxim o oră.

Sistemul vă va emite o cheie - copiați-l și dați click pe Done pentru a închide fereastra.

Accesași meniul Google Cloud Platform -> APIs and Services -> Library:

Click pe View All sub categoria Maps:

Selectați Geocoding API și activați-l:

Acum, reveniți la uKit și introduceți cheia API pe care ați copiat-o anterior, în setările widget-ului Hartă:

Notă:
De asemenea, puteți obține cheia API din tab-ul APIs and Services -> Credentials:

Notă:
Veți primi un credit gratuit de $300 în contul dvs. de pe Google Cloud Platform, pe care-l puteți folosi în decurs de 12 luni. Dacă depășiți suma sau perioada de utilizare se finalizează, perioada gratuită se încheie iar Google vă va solicita activarea unui abonament cu plată.
Suma din contul dvs. va fi utilizată pentru descărcarea hărților pe website. Google a impus anumite tarife și limite. Dacă nu depășiți limita de 100,000 vizualizări a hărții pe lună (atunci când cineva vizitează o pagină cu o hartă, este echivalentul a 1 vizualizare), costul a 1000 vizualizări hartă va fi de $7. Mai multe informații despre abonamente pot fi găsite aici.
Puteți administra limita în cadrul IAM and admin > Quotas: