uKit
Întrebări și răspunsuri

Ce reprezintă acest tag?

rel="canonical" este un instrument care poate fi folosit în cazul paginilor duplicate. Atunci când același conținut este disponibil la URL-uri diferite, link-urile tip canonical indică pagina principală. Aceasta este pagina (cea prioritară) care va fi indexată de către motoarele de căutare și tot traficul de pe paginile duplicate va fi redirecționat către această pagină principală.

<link rel="canonical" href="https://ukit.com/main-url" />

Acest tag este utilizat constant de către principalele motoare de căutare. Din punctul de vedere al optimizării SEO, link-urile canonical sunt considerate a fi necesare pentru anumite tipuri de pagini.

Link-urile canonical pot fi utile în cadrul uKit atunci când:

  • utilizați liste de adrese (mailing lists) sau reclame, inclusiv cele care conțin tag-uri UTM, pentru a vă promova website-ul
  • utilizați soluții terțe care stabilesc parametrii URL pentru paginile dvs.

În alte cazuri, utilizarea opțiunii redirecționare 301 disponibilă deja în cadrul uKit ar fi o soluție mult mai potrivită.

 

Cum setez rel="canonical" în cadrul uKit?

Pentru a activa link-urile canonice pentru website-ul dvs., acceasați Panoul Administrativ, dați click pe Setări -> Setări SEO și activați opțiunea Link tip canonical către pagini

Notă:
La conectarea unui domeniu nou sau la activarea unui certificat SSL, trebuie să așteptați ca modificările să intre în vigoare (website-ul se deschide la noul URL sau are un protocol HTTPS) și să republicați site-ul.
Puteți verifica statusul domeniului personalizat sau a certificatului SSL în secțiunea Domenii din Panoul Administrativ.